Skip navigation

Toonaangevende technologiecomponenten van Eberspächer

Moderne uitlaatgassystemen elimineren meer dan 95 procent van de schadelijke stoffen. Eberspächer heeft een belangrijk aandeel gehad in deze ontwikkeling. Wij zorgen ervoor dat de vooruitgang doorgaat!
Onze innovatieve ActiveSound/ActiveSilence-technologie zorgt voor een zeer effectieve geluiddemping en is bovendien lichter dan conventionele geluiddempers. Hetzelfde systeem kan met ActiveSound echter tevens de kwaliteit van het geluid bij de uitmonding verbeteren.
Door toepassing van dunwandige structuren, alternatieve materialen, innovatieve productieprocessen en nieuwe concepten behalen wij een gewichtsvoordeel tot wel 50 procent ten opzichte van traditionele uitlaatsystemen.
Downsizing-motorconcepten verlagen niet alleen het verbruik, maar ook de uitlaatgastemperaturen. Idle-stop-fasen zoals in de zeilmodus laten de temperaturen eveneens tot onder de activeringswaarden van de katalysator dalen. Elektronicamodules van Eberspächer waarborgen in dergelijke gevallen de werking van de elektrische katalysatorverwarming en ondersteunen zo efficiënt de verbetering van de emissiewaarden.
Betrouwbaar werkende energieopslagmodules van Eberspächer fungeren als tussenopslag voor gerecupereerde mechanische en thermische energie en geven deze naar behoefte weer af aan de verbruikers met hoog vermogen in elektrische en hybride voertuigen. Dit biedt met name systeemvoordelen in het 48 Volt-deelnet.
Hybride en elektrische motoren produceren onvoldoende restwarmte om het voertuig comfortabel te verwarmen. Onze zeer efficiënte verwarmingssystemen zijn toegesneden op de hoge eisen van de nieuwe voertuigconcepten – en dat geldt natuurlijk ook voor onze klimaatsystemen.